Fotbollsnyheter

Vad gör en fotbollssupporter?

Att vara en riktigt fotbollssupporter handlar om långt mycket mer än vad många kanske föreställer sig. Det som ligger i fokus är nämligen inte enbart om att dyka upp på samtliga matcher som favoritlaget spelar under en säsong eller att se dessa på tv, utan om mycket mer än så!

Gå och resa på matcher

Det är självfallet så att vara fotbollssupporter handlar väldigt mycket om att följa ett lag genom säsong efter säsong och stötta dom så bra man kan genom att finnas där på matcherna och heja laget framåt i både vått som torrt. En riktig hardcore supporter tenderar att finnas på plats både på hemma- som bortamatcher, men det beror självfallet också en del på vilka möjligheter som finns att göra så. Bor man exempelvis i Sverige och främst är trogen en engelsk fotbollsklubb så blir det av naturliga orsaker svårt att närvara på matcherna. Som tur är visas dock i princip alla matcher på tv, något som gör att man ändå kan känna sig delaktig på sin front.

Gemenskap

Att vara fotbollssupporter handlar också om att hitta en tillhörighet till andra människor. Det brukar också finnas mycket värme och gemenskap i en supportergrupp, även om det också förekommer en del rötägg som inte hör hemma i sportens värld. På många sätt så kan det ibland kännas som att alla andra supportrar är lite av ens familj, något som är en stor anledning till varför en hel del älskar att vara supporters.

Kreativt skapande

Den som varit med ett tag i supporterkretsar vet dessutom om att det är ett väldigt bra sätt att få utlopp för sin kreativitet. Inom en supporterklubb gör man allt ifrån att skapa banderoller av olika slag med vad som än finns till hands, samt skriva hejaramsor och liknande. För den som inte gillar att stå i centrum så kan detta vara ett bra sätt att få utlopp för sin kreativa ådra utan att själv behöva vara den som framför en låt eller liknande, då man har alla sina supporterkompisar till hjälp i alla lägen.