Fotbollsnyheter

Träna upp din kondition med hjälp av cykel

Att hålla igång är viktigt både för kropp och själ, det vet de flesta av oss som är fotbollsintresserade. Däremot kan det vara svårt att prioritera hälsa och motion mellan vardagens alla måsten och rutiner – speciellt under lågsäsongen. Se till att träna upp din kondition genom att välja en rolig och variationsrik motionsform – cykling.

Ett effektivt alternativ

Att motionscykling är fördelaktigt av flera anledningar. För dig som spelar fotboll aktiverar du benmusklerna på samma sätt som under en fotbollsträning. På så vis blir det lätt att hålla igång kroppen med liknande rörelser, även när fotbollssäsongen inte är i full gång.

Att konditionsträna med hjälp av cykling är dessutom fördelaktigt som motionsform då du kommer ut i den friska luften. Detta ökar syresättningen under ditt träningspass och gör så att du kan jobba på din andning såväl som kondition.

Rätt utrustning

Innan du sätter igång med en ny träningsform är det givetvis viktigt att införskaffa rätt utrustning. Det finns många kvalitativa och prisvärda alternativ online, klicka dig vidare här för att se exempel på dem.

Var noggrann med att välja en cykel utefter din tidigare erfarenhet inom motionsformen. Om du är nybörjare är det bra att satsa på en skonsam och bekväm cykel som ger utrymme för utveckling inom sporten.