Fotbollsnyheter

Odds på fotboll – hur det går till

Uppskattar du att sitta i soffan och se på en spännande match? Genom sportsbetting kan det hela bli ännu mer spännande. Och det är tillgängligt för alla, man behöver inte vara en sportfanatiker eller inbiten spelare för lyckas med betting. 

sportbetting

Hitta spelsajt

Surfa runt lite och leta innan du bestämmer dig för vilken sajt du ska spela på. Man kan också googla sajterna för att läsa andras rekommendationer och kritik till sajten. Ibland kan allting se ut att vara frid och fröjd men en snabb sökning på företaget berättar att sajten brukar ge dåliga odds eller har fuskat med utbetalningar.

Lära sig termerna

Lär dig de rätta termerna innan du spelar. Gissar man är risken stor att man kommer att förlora pengar för att man helt enkelt gör fel. Terminologin är inte svår, det tar bara några minuter att lära sig de mest grundläggande sakerna inom sportsbetting.

Typerna

Tänk också på att det finns olika typer av odds, beroende på vart man spelar. Den vanligaste typen kallas för raka odds: det är den som de flesta svenska oddssajter erbjuder. Ett rakt odds på 2.50 ger lika många kronor i vinst för varje satsad krona. Satsar man hundra kronor och vinner, får man alltså 250 kronor.

Det kan också finnas handikapp. Detta gör man för att jämna ut en ojämn spelplan. Och om ett svagt lag möter ett väldigt starkt lag kan man ge det svaga laget några gratismål för att jämna ut spelplanen. Därmed kan det svaga laget vinna fastän de förlorar den riktiga matchen.

Sedan finns det amerikanska och brittiska odds, som inte använder sig av samma system som Sverige. I amerikanska odds räknas i units och de betyder hur många units man måste satsa för att vinna 100 units. Ett odds på +200 betyder därmed att man måste riskera 100 för att vinna 200. Brittiska system bygger på bråktal. Täljaren är hur mycket du vinner och nämnaren är risken man tar. Oddset 6/4 innebär att du vinner 6 units men också att du får tillbaka insatsen på 4 så allt som allt får du 10 units.