Fotbollsnyheter

Fotbollsresor

Fotboll är en sport många tycker om att kolla på. Det bästa är självklart att se matcherna live – då får du något du helt enkelt inte kan få hemma i tv-soffan, trots HD-upplösning och surroundsystem. Det är på arenan du verkligen får känna på fotbollens samma själ. Om ditt favoritlag inte spelar på din hemort kan det vara en oerhört stark upplevelse att åka och se klubben på dess hemmaarena.

Fotbollssupporters

Hur gör du för att kolla på favoritlaget?

Du har flera alternativ. Du kan välja att fixa allt från flyg, transfer, hotell och matchbiljetter själv. Att boka flyg, transfer och hotell är förhållandevis enkelt och skiljer sig inte mycket från att boka en vanlig semester. Det största problemet brukar vara matchbiljetten. När det kommer till en del av storklubbarna måste du vara medlem för att kunna köpa biljetten, annars får du betala ett överpris.

Det andra alternativet som bara ökar i popularitet är att välja en paketresa. Då ordnar företaget med allt åt dig vilket kan vara skönt. Du slipper oroa dig för det praktiska. Det finns många företag som sysslar med paketresor och ett sådant som fått mycket positiva recensioner är Go Sport Travel. De anordnar resor både till alla de största ligorna i Europa, inklusive premier League och La Liga. En fördel med att köpa ett paket från ett svenskt företag är också att du får mer flexibla betalningsalternativ. Exempelvis kan du delbetala din resa över en period på sex månader eller betala via faktura.

Fotbollen – mer än bara en idrott

Fotbollen har länge varit mer än bara en sport för dess fans. Det gäller inte minst för de klubbar som startades i arbetarkvarter. Där gav fotbollen hopp och fungerade som en ventil för många frustrerade som befann sig långt ned på samhällsstegen. Ett bra exempel på en sådan klubb är Manchester United. Klubben bildades i Newton Heath, ett industriområde i Manchester, och dess spelare bestod ursprungligen av järnvägsarbetare. Laget åtnjuter fortfarande ett starkt stöd bland den lokala arbetarklassen samtidigt som det har fans över hela världen. Den som åker till Manchester för att se United spela bör ta sig tid att utforska den gamla industristaden och då framförallt Newton Heath för att få en bättre känsla för Uniteds ursprung.