Fotbollsnyheter

En sport för alla

Fotbollsplanerna har så sakteliga börjat tina fram i vårat avlånga land. Otaliga unga pojkar och flickor gör sig redo för att ta sina första steg på en fotbollsplan och känna den gemenskap och lagkänsla fotbollen ger.

fotboll

De flesta får möjligheten att prova på fotboll redan i skolan, på idrotten eller rasten, vilket gör att många börjar spela redan i unga år. Att många sedan fortsätter spela i många år vittnar om fotbollens mångsidighet. Oavsett om man spelar i Allsvenskan eller Korpen förenas man av kärleken till fotbollen. Fotbollen är globalt sett en av de allra mest, om inte den mest populära idrotten. Världen över är det 265 miljoner människor som spelar fotboll. I Sverige har vi ungefär en miljon fotbollsutövare. Detta gör den till den idrott i landet som har flest utövare. Närmast bakom fotbollen hittar vi gymnastik och innebandy.

När en ny säsong nu står för dörren är det viktigt att man ser över sin utrustning. Kommer dina gamla skor klara en säsong till eller är det dags att köpa ett par nya? Är det kanske dags att byta ut dina gamla benskydd mot en nyare modell? Alla som spelat fotboll kan intyga hur viktigt det är att man trivs med sin utrustning. För små skor kan förstöra en hel match och vårt klimat gör det nödvändigt att vara rätt klädd när man ska träna. Ett bra sätt att hitta de fotbollsskor som passar just dig är att klicka dig in på Länna Sport som förutom fotbollsskor har allt annat du kan tänkas behöva för den kommande fotbollssäsongen. Oavsett om du ska spela i Allsvenskan eller division 6.