Fotbollsnyheter

Bästa fotbollsfansen

Vad vore väl fotbollen blott en match med 22 spelare och tre domare om inte någon tittade på och engagerade sig. Fotbollen behöver fansen, lika mycket som fansen behöver fotbollen.

Det debatteras ofta vilka som har de bästa fansen och våra val är knappast något som kommer att stå som någon universell sanning. Men vi har valt två lag vars lag har samma färger, nämligen grönt och vitt. Det handlar om Celtic FC och om Hammarby IF.

Celtic FC

För den som inte är bekant med vilka Celtic FC är så är det en en skotsk klubb från landets huvudstad Glasgow. Man har länge varit Skottlands bästa fotbollslag tillsammans med lokalkonkurrenten Glasgow Rangers. Tyvärr, både för kvalitet och stämning så degraderades Rangers till motsvarande division 3 i Skottland eftersom man hade problem med ekonomin.

Nu är Celtic ensamma på tronen, vilket gör att klubben har svårt att utvecklas, bland annat eftersom färre spelare vill komma till klubben. Det har ofta snackats om att Celtic och Rangers borde få spela i engelska Premier League, men ännu har inget skett på den fronten. Oavsett vilket så har klubbens fans alltid varit trogna och här får ni se ett exempel på varför de förtjänar en plats på denna lista.

Hammarby IF

Den andra grönvita klubben är Hammarby IF. Bajen har under ett antal år nu spelat i Superettan och inte tyckts ha haft någon större möjlighet att ta sig upp i Allsvenskan. Men fansen har troget stått bakom söders stolthet. Inför denna säsong så verkade en slags beslutsamhet finnas bland både spelare och fans, i år var året. Laget har levererat och fansen har levererat ännu bättre. Trots att man spelar i Superettan så har man det överlägset bästa publiksnittet i Sverige. Här ser ni varför.