Fotbollsnyheter

Allsvenskan 2014

Med 19 omgångar spelade är Fotbollsallsvenskan på väg in i ett avgörande skede. Här tittar vi lite på hur det sett ut hittills under året.

Allsvenskan

Allsvenskan 2014 inleddes den 30 mars med fem matcher, bland i form av att mästarlaget Malmö FF tog emot nykomlingen Falkenbergs FF hemma på Swedbank Stadion inför näst intill fullsatta läktare. Resultatet 3-0 gjorde att de skånska mästarna direkt knep åt sig serieledningen som de sedan inte släppt.

I nuläget ligger MFF sex poäng före AIK och hela tio poäng före trean IF Elfsborg. Det enda laget som har någon chans att förhindra ett andra raka guld till Skåne är troligtvis AIK. Den 5 oktober tar AIK emot MFF hemma på Friends Arena, en match som AIK förmodligen måste vinna om man över huvud taget ska någon chans att ta hem SM-guldet.

En fördel som AIK har gentemot skåningarna är att man slipper Europaspel i höst eftersom man i förra veckan blev utslaget ur Europa League. För MFF däremot väntar spel i antingen Champions League eller Europa League i höst, något som innebär ett betydligt tuffare program, vilket AIK möjligtvis kan dra nytta av.

Tittar man i andra ändan av tabellen, nämligen botten ser det ut som att Brommapojkarna får rikta in sig på spel i Superettan nästa år. Med elva matcher kvar att spela har man hela tio poäng upp till Örebro SK som för närvarande innehar kvalplatsen. Annars är det jämnt i botten med hela sju lag inom fyra poäng.

Årets hittills högsta publiksiffra hämtar vi ifrån mötet mellan AIK och IFK Göteborg på Friends Arena som lockade 30 650 till nationalarenan.